Gasztro

Így szólt vissza az esküvői szakács a sóher vendégnek

Pedig tényleg nagyon baráti árajánlatot adott.

Aki már szervezett esküvőt, az tudja, hogy az étkezés tekintélyes hányadát teszi ki a büdzsének. Nem véletlen, hogy a menyasszonyok igyekeznek spórolni rajta – és a kereslet kínálatot is szül, például Instagram-séfek formájában, akik mögött nem áll egy éttermi infrastruktúra, de szívesen főznek nagyobb vendégseregnek.

Ilyen például Oneek is, aki az egyik leendő, mohó megrendelőjével, egy menyasszony keresztlányával folytatott beszélgetését név nélkül posztolta a Twitterre. A kedves vevő sokallta az árat, és próbálta meggyőzni Oneekot, hogy gyakorlatilag ingyen dolgozzon.

A nő egy októberi, 175-200 fős esküvőre szeretett volna menüt rendelni, de nem is akármilyet:

– legyen villásreggeli omlettel, benne rákok, kardhal, és sima bacon, pulyka, kolbász, stb.

– legyenek csirkeszárnyak

– egy gofripult

– töltött lazac

– friss gyümölcsök

– rákok

– sajtos tészta

– friss zöldségek

– cupcake rengeteg ízben

Oneek különleges cupcake-jei. Fotó: Oneek/Twitter.

A lakomáért Oneek 200 főre egy 5000 dolláros (1,4 millió forint) ajánlatot adott, ami fejenként kb. 25 dollárra (kevesebb, mint 8000 forint) jön ki. (Összehasonlításképpen: Magyarországon egy esküvői étkezés nagyjából fejenként 10-12.000 forintból oldható meg.)

A vásárló ekkor – nyilvánvalóan felháborodva az áron – ezt írta: „Haha, ez sok egy kicsit. Insta-szakács vagy, nincs is rendes éttermed vagy ilyesmi.”

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Amikor Oneek elmagyarázta neki, hogy meg kell vásárolnia a hozzávalókat, és el kell készítenie az ételeket, a vevő a következő, roppant kecsegtető ajánlatot adta: legyen 2100 dollár (mintegy 580.000 Ft, ami fejenként 3000 forint alatt van!)  – „ragadd meg a lehetőséget, vagy hagyd veszni”.

Oneek inkább veszni hagyta.

(via Mirror)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top