nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Radikális változás vár a hazai üdítőkre, te is érezni fogod

Radikális változás vár a hazai üdítőkre, te is érezni fogod

Tovább csökkentik az üdítőitalok cukortartalmát egy uniós vállalás részeként a magyar ásványvíz- és üdítőágazat vállalkozásai. 2020-ra feleannyi édesítőszer lesz a termékekben, mint 2010-ben.
NLCafé
f Ajánlom

2020-ra eltűnik az üdítőkből az édesítők fele, legalábbis ezt vállalta a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség. A szövetség közleményben közölte, hogy tagjaik tovább csökkentik az alkoholmentes italaik (szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, -nektárok, -italok és jeges teák) átlagos cukor- és így kalóriatartalmát. Két év múlva a tervek szerint a termékekben feleannyi cukor lesz, mint 2010-ben.

A vállalást a cégek termékeik receptúrájának átalakításával, új, innovatív termékek bevezetésével, illetve a kis kiszerelésű termékek arányának növelésével valósítják meg, illetve bővítik kínálatukban az alacsony kalóriatartalmú és a kalóriamentes termékek részesedését.

Nem csak termékeiket, de marketingtevékenységüket is átalakítják, ezentúl a tudatos folyadékfogyasztásra ösztönzik a vásárlókat annak érdekében, hogy egyre többen válasszák az alacsony energiatartalmú vagy kalóriamentes termékeket. 

2010 és 2017 között már jelentős változáson mentek át az üdítők:

  • a termékek 100 milliliterre vetített átlagos cukor- és kalóriatartalma 40 százalékkal csökkent,
  • a csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes termékek aránya az összes termelt mennyiségen belül 23 százalékról 55 százalékra emelkedett.
Megosztás Facebookon