Gasztro

Magyarország bejutott a Bocuse d’Or világdöntőjébe

Norvégia nyerte az európai döntőt, de a Magyarországot képviselő Pohner Ádám és csapata is ott lesz a 2019-es lyoni világdöntőben.

Az észak-európai országok sikerével zárult kedden a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntője Torinóban: Norvégia nyert, a második helyen Svédország, a harmadikon Dánia csapata végzett. A 2019-es lyoni világdöntőbe a 8. helyen végzett Magyarország is bejutott.

A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata.

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon, hétfőn versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke segítette.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban a Bocuse d’Or európai győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

Az idei Bocuse d’Or európai döntőjén a spagetti volt a meglepetés-alapanyag. Azt már előre lehetett tudni, hogy a csapatoknak olyan alapanyagokban kell majd gondolkozniuk, mint például a Castelmagno sajt, a Fassona Piemontese marhafilé, a Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizs, valamint a piemonti borjúmirigy. Mindig van azonban egy titkos alapanyag is, amelyet csak a döntő napján fednek fel a versenyzők előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top