nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ásványvizet hívnak vissza a Lidlből

Ásványvizet hívnak vissza a Lidlből

Az utóellenőrző vizsgálatok egymásnak ellentmondó eredményt mutattak, ezért döntöttek a visszahívás mellett.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Visszahívja a Vivienvíz Kft. azokat az általa gyártott, Lupilu elnevezésű szénsavmentes ásványvizeket, amelyek a Lidl saját márkás termékeiként vannak jelen az áruházlánc polcain – közölte a gyártó hétfőn.

A közlemény szerint a Vivienvíz Kft. a literes kiszerelésű, március 27-én gyártott és minőségét 2019. március 27-ig megőrző Lupilu szénsavmentes ásványvíz visszahívásáról azért döntött, mert az általa és a Lidl Magyarország megbízásából végzett utóellenőrző vizsgálatok ellentétes eredményt mutatnak.

Az egymásnak ellentmondó értékek miatt az Országos Közegészségügyi Intézettől kontrollvizsgálatot is kértek, amelynek eredményeiről a cég a közvéleményt is tájékoztatni fogja.

Kiemelték, hogy a szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely a környezetben, vizesblokkokban, sőt az emberi bőrön is jelen van. Hozzátették: a termék áprilisban került az áruház polcaira, és azóta semmilyen visszajelzés vagy panasz nem érkezett sem a Lidl Magyarországhoz, sem pedig a palackozóüzemhez.

A gyártó megjegyezte, hogy saját laboratóriumában a Lupilu saját márkás terméket a gyártás során háromóránként ellenőrzik, valamint a késztermékeket rendszeresen vizsgáltatják akkreditált laboratóriumokban is. A Lupilu termékek gyártása esetén minden tételnek akkreditált mérési eredménnyel kell rendelkeznie.

Megosztás Facebookon