Gasztro

Elképesztően ritka homárt találtak egy élelmiszerüzletben – fotó

Az állat narancssárga, ami egészen ritkán fordul elő: nagyjából 30 millióból egy homárnak van ilyen színe.

Igazi ritkaságnak számító narancssárga színű homárra bukkantak egy massachusettsi élelmiszerüzletben. A Roche Bros. Supermarkets élelmiszeráruház-lánc westboroughi üzletének alkalmazottai a kanadai Új-Skócia tartománybeli Cape Breton-szigetről érkezett rákfélék kicsomagolásakor találtak rá a különleges színű teremtményre.

Az élelmiszeráruház-lánc a Facebookon számolt be a május végén történt esetről. A homárt azóta a bostoni New England Akváriumnak ajándékozták.

A Maine-i Egyetem Homárkutató Intézetének szakemberei szerint a valószínűsége annak, hogy egy homár narancssárgán jön a világra, nagyjából 1 a 30 millióhoz. Az akvárium szerint ez a példány körülbelül 7-9 éves. A kutatók elmondták, hogy az állatnak nagy szerencséje van, hogy még mindig életben van, mert a színe jelzőfényként szolgál a ragadozók számára. A homár vagy Bostonban marad, vagy egy japán akváriumhoz kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top