Gasztro

Készítsünk bodzaszörpből hűsítő fagyit!

A tavaszba hirtelen berobbanó nyári meleg igazán kedvezett a virágba borulásnak, a pollenallergiában szenvedőknek ugyan már kevésbé. Úton-útfélen illatozó bodzafákkal találkozhatunk. Szánjunk rá pár órát, és gondoljuk tovább a bodzaszörpöt. Nagy sikere lesz!

A bodzaszörp az utóbbi évek nagy slágere, az új málnaszörp. Készítjük otthon, kérjük a kedvenc éttermünkben, vagy vízparti bárunkban. Ha pedig szeretnénk valami igazán különleges, hűsítő finomsággal megkínálni vendégeinket, ne álljunk meg a bodzaszörpnél, készítsünk belőle fagylaltot!

Ha megvan a biztosan szmogmentes bodzagyűjtő helyünk, leszüreteltük a termést, és elkészítettük a bodzaszörpöt a bevált recept szerint, akkor jöhet a hűsítő fagylalt, igazi házi hozzávalókból, mindenféle titkos összetevők nélkül. Azt már tudjuk, hogy friss eperből hogyan készül fagyi, akár nekiállhatunk a vaníliának és a pisztáciának is, de most a bodzaszörpös verzión a sor.

Bodzaszörpből fagylalt

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 5 tojás sárgája
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1,5 dl bodzaszörp
Bodzaszörp készítése

Bodzaszörp készítése

Elkészítése:

A tej és a tejszín keverékét felmelegítjük forráspontig. Közben a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt. Ha felforrt a tej-tejszín, akkor egy kis részét, folyamatos kevergetés mellett, lassú sugárban hozzáadjuk a tojásos részhez. Majd az egészet visszaöntjük a maradék tejes-tejszínes keverékhez és egy habverővel tovább kevergetve puding állagúra melegítjük.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a fagyasztóba tesszük és félóránként, később óránkét átkeverjük.

Bodza, te értékes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top