Gasztro

Bruschetta, a legjobb gyors vacsora

Az olaszok tudják, mi a jó: a bruschetta ennek tökéletes példája. Az egyik legjobb gyors vacsora a világon!

 

bruschetta gyors vacsora recept

Bruschetta (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók: 

  • bagett 
  • kevés olívaolaj
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma

A tonhalas-uborkáshoz: 

  • 10 dkg konzerv tonhal (nem olajban eltett) 
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg apró csemegeuborka
  • 5 dkg magozott olívabogyó
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyem

A klasszikus paradicsomoshoz: 

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • tengeri só 
  • 1 ek. olívaolaj

A baboshoz: 

  • 25 dkg fehér bab (konzerv) 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8-10 levél friss zsálya vagy 1 ek. szárított zsálya 
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A szeletelt bagetteket serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg, dörzsöljük be fokhagymával. A tonhalashoz a tonhalat csepegtessük le, keverjük el az apróra kockázott uborkával, az aprított olívabogyóval, az olívaolajjal, a vágott petrezselyemmel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomoshoz a paradicsomokat negyedeljük, keverjük el olívaolajjal, aprított bazsalikommal, enyhén sózzuk. A baboshoz a babot csepegtessük le, keverjük el a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal, a vágott vagy morzsolt zsályával. Kenjük meg a pirított bagettet a különböző feltétekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top