Gasztro

Tizedére esett az import cseresznye ára, de már senkinek nem kell

Alig egy hónap alatt 7000 forintról 700 forintra esett az import cseresznye kilója Romániában, ám senkinek sem kell, mert kiderült, hogy veszélyes vegyszerrel kezelték termőhelyén, Törökországban.

Áprilisban mi is beszámoltunk arról, hogy egyes bukaresti kofáknál 100 lejért, azaz nagyjából 7000 forintért lehet kapni az import cseresznye kilóját. A napokban az egyik román szupermarketlánc azzal a figyelmeztető szöveggel helyezte ki a Törökországból importált cseresznyét a polcaira, hogy a gyümölcsök héja nem alkalmas a fogyasztásra.

Ez is érdekelhet Megnézem

Aztán a Carrefour üzletlánc visszakozott, mondván, tévesen került ki a figyelmeztető címke a cseresznye mellé, de újabb fordulatot vett az ügy. Kiderült, hogy nem a címkén feltüntetett mérgező szert, hanem egy másik, egészségre ugyancsak káros növényvédő szert használtak a török termesztők.

A mérgező héjú cseresznye híre aztán bejárta az egész román médiát, a kereskedők pedig úgy próbálják menteni a menthetőt, hogy egytizedére csökkentették az import cseresznye árát, de az még 10 lejes kilónkénti áron sem kell senkinek – írja a Maszol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top