Gasztro

Nyolc év börtönt is kaphat a tejek mérgezésével zsaroló ismeretlen

Ennyi jár ugyanis a minősített zsarolásért. Az ügynek volt külföldi előképe is.

Akár 8 év börtönt is kaphat az az ismeretlen zsaroló, aki pénzt követelt több élelmiszer-üzletlánctól, és megfenyegette őket, hogy mérget fecskendez a dobozos tejekbe – írja a Blikk. A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint ugyanis ennyivel büntethető a zsarolás minősített esete, az pedig, hogy az elkövető a vásárlók testi épségét, egészségét veszélyezteti, egyértelműen „minősített” körülménynek számít.

A lap ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a szakemberek szerint kizárt, hogy a zsaroló valóban megmérgezte volna a tejeket. A Sparnak és az Auchannak küldött levélben az ismeretlen azt írta, hogy 2-3 dobozba fecskendez majd valamit, ha nem fizetnek neki, mire a két áruházlánc vezetősége azonnal visszavette a polcokról a készletet. Azoknak, akik korábban vásároltak a potenciálisan szennyezett tejekből, visszafizetik a pénzüket. Eközben azonban még mindig nem tudni, mi lesz a polcokról visszavett tejekkel, amelyeket most elzárt a rendőrség.

Az ügynek volt egyébként külföldi előképe: tavaly Németországban egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy fagyállóval mérgezett termékeket helyez el néhány boltban. A hatóságok ott sem találtak szennyezett élelmiszert, a zsarolót viszont elfogták, és kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top