Gasztro

Nagy szerep jut Széll Tamásnak a Bocuse d’Or európai döntőjében

Széll Tamás lesz a Bocuse d'Or európai döntőjének zsűrielnöke.

Széll Tamás séf vezeti a 2018-as Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban – jelentették be az esemény római sajtótájékoztatóján kedden. 

A Széll Tamás vezette zsűri 14 nagynevű séfből áll: köztük lesz a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d’Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök. 

Széll Tamás séf, a 2016-os Bocuse d’Or európai versenyének győztese. MTI-fotó: Kovács Tamás

A magyar séfre az után esett a választás, hogy Széll Tamás a magyar szakácsok közül elsőként 2016-ban a Bocuse d’Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg. 

Ez lesz az első alkalom, hogy a Bocuse d’Or szakácsverseny Olaszországban zajlik. Torino városában június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét. Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, a Fassona Piemontese marhafilét, a Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint a piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek a döntő előtti napon egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely addig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat. 

A versennyel egy időben szintén Torinóban zajlik a Cukrászati Világkupa.

Mindkét verseny központi helyszíne az egykori FIAT autógyárból kialakított Lingotto területe lesz, ahol 1300 néző tudja majd figyelni a szakácsok munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top