Gasztro

Ha csak egyvalamit sütsz ma, ez a palacsinta legyen az!

Ha reggeli már nem is, délutáni nasi még lehet belőle! Tálalhatjátok lekvárral, csokisziruppal is akár, de a legjobb, ha sok-sok eperrel eszitek. Na jó, csokis eperrel is remek lesz!

Palacsintával melléfogni nem lehet! Próbáljátok ki ezt a lisztmentes palacsintát friss gyümölccsel, és rá fogtok jönni, hogy ebből legközelebb biztos, hogy dupla adagot kell sütni.

palacsinta eperrel recept

Amerikai palacsinta eperrel (Fotó: Thinkstock)

Hozzávalók:

2 tojás
120 ml kókusztej
25 dkg darált mandula
1 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez

eper a tálaláshoz

A tojásokat enyhén elhabarjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet. A mandulát, a szódabikarbónát és a sót összeforgatjuk, majd a tojásos kókusztejhez adjuk, és simára keverjük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kis adagokban kisütjük a palacsintát. Friss eperrel tálaljuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top