nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ennek a retró sütinek a mami volt a mestere. Ma is imádjuk!

Ennek a retró sütinek a mami volt a mestere. Ma is imádjuk!

Nem volt olyan családi összejövetel, amikor ne sütött volna a mami egy nagy adagot ebből a linzerből. Ma már sokszor a retró sütik között emlegetjük, és ritkábban is készül, de amikor készül, ugyanolyan sikere van, mint régen.
nlc
f Ajánlom

Gyerekkorunk egyik kedvenc sütije, igazi retró kedvenc, amiből soha nem lehet eleget sütni.

klasszikus linzer retro sutemeny

Retró süti: klasszikus linzer (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
baracklekvár
A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

A tésztát lisztezett gyúródeszkán  3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepére egy lyukat is szúrunk.  Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük. Nem kell barnára sütni!!

Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas közepű darabot baracklekvárral ragasztunk össze. 

 

Megosztás Facebookon
[central_CentralFbLikeboxComponentWidget fb_page="https://www.facebook.com/noklapjacafe/" small_header="true" show_facepile="0" show_posts="0"]