Gasztro

Ne féljünk rebarbarával sütni: isteni rebarbarás-narancsos fordított torta

A tavasz nem csak az eper szezonja – itt van nekünk a rebarbara is, amiből legalább annyira ínycsiklandó fogásokat készíthetünk.

Ha eddig nem próbáltad, azért, ha pedig már a rajongója vagy, azért süss idén tavasszal is rebarbarával! A savanyú ízű rebarbara a megfelelő ízekkel párosítva csodákra képes. Íme egy torta, amiben a naranccsal és a mandulával robbantja fel az ízlelőbimbókat.

Rebarbarás-narancsos torta

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 80 g barna cukor
  • 30 g szeletelt mandula
  • 3 csík rebarbara (3-4 centis darabkra aprítva)
  • 60 g porcukor
  • 4 tojás
  • 240 ml növényi olaj
  • 2 tk. mandulakivonat
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek. narancslé
  • 250 g liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát vajazzunk ki.
  2. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat a barna cukorral, majd adjuk hozzá a mandulát és a rebarbarát. Pár percig főzzük, hogy a rebarbara megpuhuljon, majd öntsük a tortaforma aljába.
  3. Keverjük össze a tojásokat, a porcukrot, az olajat, a mandulakivonatot, a narancshéjat és narancslevet. Egy másik tálban a liszthez adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd a száraz hozzávalókhoz keverjük hozzá a folyósakat. Ha alaposan eldolgoztuk, a tésztát öntsük a rebarbara tetejére a formába.
  4. 45 percig süssük – akkor jó, ha egy pálcika tisztán szalad ki a közepéből. 5-10 percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk ki a formából, és szeletelhetjük is.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top