Gasztro

Leugrott a tányérról az étteremben felszolgált hal

Az eset nem egyedi és van rá tudományos magyarázat.

Vergődni kezdett, majd leugrott a tányérról egy étteremben felszolgált, főtt hal Kínában. A „zombihalról” készült felvételt egy kínai videómegosztóra töltötték fel, azóta keresztül-kasul bejárta a közösségi oldalakat.

Az IFL Science szerint az eset nem egyedi, a hal pedig nem kelt életre, csupán egy kémiai reakció stimulálta az izomszövetét, ez okozta a mozgást. Az állat agya ugyanis halott, a szöveteinek nagy része viszont él.

Charles Grisham, a Virginia Egyetem kémiaprofesszora szintén atta magyarázza a jelenséget, hogy bár a hal agyi funkciói már hiányoznak, a szövetei még reagálnak az ingerekre. A vagy szójaszósz hozzáadása például izom-összehúzódásokat válthat ki.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top