Gasztro

3 kajatrend, ami 2018-ban feldobja az esküvőket

Minél több személyesség és még annál is több kávé szerepel a legmenőbb esküvői gasztrotrendek között.

Minden buli lelke a catering, az esküvőkre pedig ez hatványozottan igaz. Egy 2017-es kutatás alapján az amerikai ifjú párok átlagosan 70 dollárt (18 ezer forint) szánnak a vendégek étkeztetésére, fejenként. A hazai lagzikultúrát ismerve abban biztosak lehetünk, hogy ebben a tekintetben mi sem maradunk el sokkal.

Na, de lássuk, milyen extrákkal dobhatják fel az esküvői menüt azok a párok, akik továbblépnének a pogácsa–töltött káposzta–barackmag vonalon!

1. Személyes menüsor

A párok a nagy napjukon előszeretettel választanak olyan dekorációt vagy zenét, ami valahol őket tükrözi. Idén a legmenőbb, ha a menüben is megjelenik a kapcsolatuk: az első közös nyaraláson odavoltak a kagylóért? Akkor nem kérdés, hogy helye van az étlapon.

2. Minidesszertek

Íme, egy nemzetközi trend, melyet nekünk magyaroknak nem kell bemutatni: eszerint kerüljön minél több aprósütemény az asztalra, hogy a vendégeknek ne kelljen egy desszertnek elkötelezniük magukat. A hagyományos lagzis sütik mellett helyet kaphatnak az olyan egészséges finomságok is, mint az energiagolyó vagy a zabkeksz.

3. Kávébár

Az utóbbi években még olyanokból is kávérajongók lettek, akiknek azelőtt napi egy feketében merült ki a kávéfogyasztásuk, a kávéőrület pedig az esküvőket is elérte. Egy egész lagzi alatt üzemelő kávébárral biztosan sok vendég szívébe belopjuk magunkat, és a buli sem fog leülni.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top