Gasztro

Szuperanya: hetekre előre megfőz, fillérekből

És azt is megmutatja, hogyan.

Kaitie Purssell, a 27 éves ausztrál anyuka mesterszinten űzi az előre főzés művészetét, ami nemcsak idő- és pénztakarékos, de egészséges megoldás is családja etetésére – ezt bizonyítja az is, hogy Kaitie 21 kg-ot dobott le, mióta magának főz.

„Az, hogy előre főzök, a súlyom kordában tartásában is segíthet. Kétgyermekes anyukaként nagy segítség, hogy mindig van valami enni- vagy nassolnivaló a hűtőben, így arra is kisebb az esély, hogy kihagyok egy étkezést, aztán farkaséhesen vetem magam az ennivalóra.”

Fotó: Kaitie Pursell/Facebook

Igyekszik mindig szezonális élelmiszerekből főzni, ami nemcsak olcsóbb, de ízletesebb is, és ügyel arra, hogy nagy tételben vásároljon. A lencse például egészséges és eltelít.

Kaitie egyik legmeglepőbb, de legfontosabb tippje az, hogy online vásároljunk – így elkerülhetjük, hogy elterelődjön a figyelmünk, vagy hogy hirtelen felindulásból vegyünk meg fölösleges dolgokat.

Fotó: The Healthy Mummy UK/Facebook

Amikor a bevásárlás megvan, Kaitie eltervezi, hogy mit fog főzni, majd felvágja a zöldségeket, hogy időt spóroljon. A lényeg, hogy minden vacsorából dupla, tripla, vagy négyszeres adagokat kell csinálni, majd lefagyasztani a maradékot. A kuktában elkészített ételek működnek így a legjobban.

A megmaradt hozzávalókat szintén lefagyasztja, például a curry vagy paradicsomszószt, amihez már csak egy kis tésztát kell kifőzni.

„Van, hogy alig egy óra alatt rakom össze a heti ennivalónkat. Nem muszáj egy egész napot igénybe vennie.”

Forrás: Mirror

Kiemelt képünk: Facebook/The Healthy Mummy UK

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top