Gasztro

Így készíts házi csokis zabszeletet cukor, adalékanyagok és sütés nélkül!

Otthon olyan zabszeletet készíthetünk, ami nemcsak finomabb, hanem még egészségesebb is a boltiaknál.

A müzliszeletekre sokan egészséges nassolnivalóként gondolnak, pedig sajnos ha a bolti szeletek csomagolásának hátuljára nézünk, meglátjuk, hogy tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. Ezért megéri rászánni pár percet, hogy összerakjunk egy valóban egészséges, házi zabszeletet, ami ráadásul még finomabb is lesz, mint a boltban kapható.

Házi csokis zabszelet

Hozzávalók (16 darabhoz):

  • 10 ek. sótlan vaj
  • 2 csésze étcsoki
  • másfél tk. nagyszemű tengeri só
  • 4 csésze nagyszemű zabpehely
  • fél csésze pirított mag (mandula, mogyoró, dió, ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A csokit 2 evőkanálnyi vajjal olvasszuk össze.
  2. Fél csészényit tegyünk félre az olvasztott csokiból, a másik feléhez pedig keverjünk hozzá 1 teáskanálnyi sót.
  3. Olvasszuk fel a maradék vajat, és keverjük a zabpehelyhez. Adjuk hozzá a felaprított magokat is.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába öntsük a zabos keverék felét, majd ezen oszlassuk el a sós csokit. Ezt kövesse a maradék zab, majd a natúr csoki. Végül szórjuk meg a tetejét egy kis sóval.
  5. Minimum 2 órára tegyük a hűtőbe. Felszeletelés előtt 10 percet adjunk neki, hogy felengedjen, majd vágjuk 16 szeletre.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top