nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Jó éve lesz idén a magyar epernek

Jó éve lesz idén a magyar epernek

Bőséges termésre lehet számítani, és az árak is rendben lesznek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Bőséges termés lesz az idén szamócából, ugyanis sem a fagy, sem az eső nem károsította a termést. Emiatt az árak is kedvezően fognak alakulni, a tavalyinál még egy kicsit olcsóbb is lesz a gyümölcs – írja a Magyar Idők.

A lap szerint a fűtött üvegházakban április elején már megkezdődött a szüret, a valódi szezonra a jövő hét második feléig kell várnunk, ekkor ugyanis már a nem fűtött fóliasátrakból is piacra kerülhet a szamóca.

Április 25-ét követően egyre több helyen találkozhatnak magyar eperrel a vásárlók, az igazán nagy mennyiség pedig május elejétől kerül majd a piacra, ekkor kezdik szedni a szabad földön termő gyümölcsöt

– nyilatkozta a lapnak Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a FruitVeB alelnöke, aki szerint sem a minőséggel, sem a mennyiséggel nem lesz idén probléma.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon