Gasztro

Hogy kerül egy séf a világ 100 legbefolyásosabb embere közé?

A világ 100 legbefolyásosabb embere közé választották az USA-ban élő asztúriai séfet, José Andrést. Nem először.

Ismét a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta a Time magazin José Andrés asztúriai séfet, aki nem csak a spanyol konyhát szerette meg az amerikaiakkal, hanem emberbarát tevékenységével is kivívta az emberek és a Time magazin elismerését.

José Andérs – Forrás: Amy E. Price/Getty Images for SXSW

A Time magazin szerint a 48 éves José Andrés „a hétköznapok igazi hőse, nagy filantróp, akinek emberi nagysága kulináris kiválóságát is meghaladja”. A magazin emlékeztet, hogy a neves séf a természeti katasztrófával sújtott Haitin és Puerto Ricón emberek ezreinek segített: azon túl, hogy személyesen irányította az élelmiszercsomagok szétosztását, a helyszínen is főzött a bajbajutottaknak, sőt abban is adott tanácsot, hogy hogyan tudnak főzni „semmiből valamit”.

José Andrés nem először kerül a 100 legbefolyásosabb embere közé, legelőször 2012-ben szerepelt a rangos listán.

Nem is ő az egyetlen séf, akit az elmúlt években beválogatott a 100 legbefolyásosabb ember közé a Time. 2004-ben, a katalán El Bulli étterem séfjét, Ferran Adriát, 2010-ben az amerikai David Chant, 2012-ben a dán René Redzepit, egy évre rá a brazil Alex Atalát, míg tavaly az amerikai Barbara Lynchet is a legbefolyásosabb emberek közé sorolták.

HVG

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top