nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Tízezres bírság a nyugdíjasnak, mert leejtett egy morzsát

Tízezres bírság a nyugdíjasnak, mert leejtett egy morzsát

Szemetelésért büntettek meg egy idős férfit a közterület-felügyelők, akinek bűne az volt, hogy elejtette egy morzsát, míg egy padon ülve elfogyasztott egy húsos táskát.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 75 éves Peter Vipham csak egy húsos táskát akart megenni Manchester egyik parkjában egy padon ülve, ám ami az étkezés után történt vele, arra egyáltalán nem számított. Miután befejezte a péksütemény elfogyasztását, mellé léptek a közterület-felügyelők és 50 font (átszámítva 18 ezer forint) bírságot szabtak ki rá szemetelésért.

Feltételezhetnénk, hogy a nyugdíjas férfi esetleg eldobta a húsos táska zacskóját, vagy szétszórta a szalvétát, de nem erről volt szó. A két közterület-felügyelő ugyanis azt videózta le, ahogyan Vipham leejt egy morzsát a földre.

A férfi felajánlotta, hogy felszedi a morzsát a földről, de ekkor már késő volt, a felügyelők a felvétel alapján feljelentették a nyugdíjast, akinek esze ágában sincs kifizetni a 18 ezer forintra rúgó bírságot.

Szerinte indokolatlan a büntetése, ugyanis pár száz méterre tőle mindenki galambokat etet a morzsákkal.

Metro

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon