nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Akcióban a lángoskommandó

Akcióban a lángoskommandó

Szombat óta járja az országot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal lángoskommandója, ami a lángossütőket ellenőrzi, nehogy túlsüssék a lángost.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Már több napja járja az országot és ellenőriz lángossütőket a Nébih lángoskommandója. A szakemberek azt vizsgálják, milyen hőfokon sütik a büfék gyermekkorunk kedvenc strandételét. Ugyanis ha túl magas hőfokon sütik, akkor rákkeltő ak­ri­la­mid keletkezik a lángos felületén.

Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen – MTI Fotó: Marjai János

„175 fokos bő zsiradékban, olajban kell sütni. És nem sötétbarnára, hiszen ezek a szénhidrátok, ezek a redukáló cukrok úgy alakulnak át akrilamiddá, hogy látszik a színén. A lángost aranysárgára kell sütni” – mondta Zoltay Anna, a Nébih vendéglátás- és étkeztetésfelügyeleti osztályának vezetője az M1 Kosár című műsorában.

A lángossütők kicsit aggódnak, hogy ha sok lesz az ellenőrzés, akkor a vevőknek elmegy a kedvük a lángostól, sőt még rossz kép is kialakulhat bennük a közkedvelt ételről.

Ripost

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon