nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Hihetetlen ára van a magyar epernek

Hihetetlen ára van a magyar epernek

Hiába van már magyar eper a piacon, azt még az aranynál is drágábban adják a kereskedők. Az eperre vágyó vásárlók inkább a jóval olcsóbb görög epret választják.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Már van hazai eper a piacokon – igaz, méregdrágán lehet csak kapni. A nagykereskedelmi ára a napokban 3000 és 4000 forint között mozgott. Sok vásárló éppen ezért nem is keresi a magyar árut, inkább a görög epret veszik, mert az jóval olcsóbb – derül ki a Tények riportjából.

Aranyárban mérik a magyar epret április közepén – MTI Fotó: Mészáros János

Az apróbb szemű magyar epret 2000 forint körül mérik kilónként, míg a görög import eper ára kilónként „csak” 600-700 forint. A most 3-4 ezer forint körül mért, extra minőségű magyar eper ára május végére csökkenhet 1500 forint környékére.

A tavalyi eperszezon kezdetekor is hasonlóan alakultak az árak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon