Gasztro

Mérges skorpiót talált az aldis banánban egy brit nagymama

Csak a szerencsén múlt, hogy senkinek nem lett baja. Az Aldi egy 3500 forintos kuponnal „kárpótolta”.

Élő mérges skorpiót talált egy csomag banánban egy brit nyugdíjas. A 67 éves Linda Pollard a helyi Aldiban vette meg a gyümölcsöt, majd hazavitte, és letette a konyhában. A csomagot a nő 40 éves fia nyitotta ki másnap kora reggel, kivett egy banánt, majd elment dolgozni. A csaknem 8 centiméteres skorpiót Pollard csak később vette észre, amikor a gyümölcsöket ki akarta tenni egy tálba. A bátor asszony végül egy pohárral megfogta az óriási rovart, és kihívta az állatvédőket – írja a The Sun.

Pollard először azt hitte, egy hatalmas pókot talált, amikor azonban az állat elkezdett menekülni a konyhapulton, rögtön felismerte a jellegzetes méregtüskét.

Már a pókoktól is félek, szóval egy skorpióval szembesülni még rettenetesebb volt. Rosszul lettem, és szabályosan rettegtem. Az ötéves kis unokám, Frazer éppen nálunk volt, és nagyon féltettem őt, ezért gyorsan felkaptam egy poharat, és megfogtam a skorpiót

– mesélte a nő, akinek ekkor még fogalma sem volt róla, mennyire veszélyes az állat. Mint később kiderült, egy bizonyos Centruroides gracilis szabadult el a konyhában, amely akár 15 centiméteresre is megnőhet, és rendkívül erős a mérge: nagy fájdalmat, émelygést, ritka esetben pedig halált is okozhat. Ez a fajta skorpió nagyon elterjedt Belize-ben, ahonnan a banán származott.

Pollard jelentette a dolgot az Aldinak is, bocsánatot kértek tőle, és egy 10 fontos (nagyjából 3500 forintos) utalvánnyal kompenzálták a történtekért. Amit egyébként a nő teljesen méltányosnak tart.

A nagy szupermarketek évente több millió banánt szállítanak az országba, nem meglepő hát, hogy egy-egy ilyen skorpió el tud néha rejtőzni a csomagokban. Nagyon aggódom viszont, hogy mi van, ha a skorpió nem volt egyedül. És egy másik ilyen elbújt a házamban. Lefekvés előtt most mindig ellenőrzöm az ágyamat

– mesélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top