Gasztro

Elképesztő összeget fizettek két mangóért

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon elején tartott árveréseken a prémium minőségű gyümölcsök.

Négyszázezer jenért, mintegy egymillió forintért kelt el egy pár mangó Japán Mijazaki prefektúrájában a szezon első nagy piaci árverésén hétfőn.

A prémium minőségű mangók jellemzője, hogy legalább 350 grammosak, magas a cukortartalmuk, és a gyümölcs héjának több mint fele halványpiros színű.

A kincset érő mangópár együtt egy kilogrammot nyomott, az eladásig külön dobozban tartották őket. A hétfői árverést követően a gyümölcsöket egy fukuokai áruházban lehet majd megvásárolni.

A Taiyo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka idén ünnepli fennállása 20. évfordulóját, ez alkalomból Mijazaki kormányzóhelyettese ígéretet tett arra, hogy továbbra is támogatják a márka külföldi térnyerését.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyekre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top