Gasztro

Megismételte a Super Size Me kísérletet – meghökkentő eredménnyel

Nem hízott, hanem fogyott.

Mike Jeavons angol youtuber ételkísérletekre szakosodott. Pontosabban Mike egy személyben a kiötlője és elszenvedője azoknak az ételkihívásoknak, melyek során egy hétig egy megadott tematika szerint eszik: csinált már ilyet gyorsfagyasztott ételekkel, konzervekkel, Tesco gazdaságos termékekkel, legutóbb pedig azt az ígéretet tette, hogy egy teljes hétig kizárólag mcdonald’sos kaján fog élni.

Nyilván a Super Size Me című dokumentumfilmben bemutatott kísérlet inspirálta, amelyben Morgan Spurlock harminc napig csak a gyorsétteremlánc által készített ételeket ette, és amelynek eredménye közismert: Spurlock több mint tíz kilót hízott az egy hónap alatt.

Mike Jeavons azonban egy kicsit alakított a kísérlet szabályain, hiszen ha napi ötezer kalóriát eszik meg az ember, nyilván hízni fog. Ő azzal próbálkozott, hogy úgy eszi a leghíresebb gyorsétterem kínálatát, hogy közben megpróbál az egészséges felnőtt férfiak számára javasolt 2000 kalóriás étrendnél maradni, ügyelve a só és a zsír bevitelére is. A kérdés tehát az volt, hogy lehetséges-e a McDonald’sból egészségesen táplálkozni.

Fotó: Getty Images.

A válasz természetesen nem egyszerű. Mike a reggelit viszonylag könnyen megoldotta a muffin, a bagel és a zabkása között variálva, ebédre valami könnyebbet evett, mondjuk egy salátát vagy egy wrapet, és este jött a főétkezés egy hamburger formájában. Bár a hét végére egy kicsit még fogyni is tudott, az ebédek után rendszeresen levertnek érezte magát, a vacsora-burger pedig olyan volt, mint valami drog, ami egy kicsit mindig eufóriát okozott. Emellett már a harmadik naptól gyomorproblémái voltak, valószínűleg a túlzott zsírfogyasztástól, illetve a szénsavas nullkalóriás italoktól, amiket az étkezései mellé fogyasztott.

Forrás: Mirror

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top