Gasztro

Készíts házi, tripla-kókuszos granolát!

Ezért a granoláért érdemes felkelni reggelente.

Te is imádod ha a joghurtodat vagy a zabkásád tetejét ropogós granola dobja fel? Sajnos a bolti müzlik és granolák sokszor annyi cukrot tartalmaznak, hogy egy adag az egész napi cukorbevitelünket fedezheti. Szerencsére azonban granolát készíteni a világ legegyszerűbb művelete. Most mutatunk egy isteni, tripla kókuszos változatot.

Tripla kókuszos granola

Hozzávalók (10-12 adaghoz):

  • 4 csésze nagy szemű zabpehely
  • 1 csésze szeletelt mandula
  • 1 tk. fahéj
  • 3/4 tk. tengeri só
  • fél tk. őrölt gyömbér
  • fél csésze olvadt kókuszolaj
  • fél csésze juharszirup vagy méz
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • fél csésze kókuszchips
  • fél csésze kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral borított tepsit.
  2. Először a mandulát, a fahéjat, a sót és a gyömbér keverjük össze a zabpehellyel.
  3. Ezután adjuk hozzá az olajat, a szirupot és a vaníliát. Alaposan keverjük el, majd öntsük át a tepsire.
  4. Először 15 percre tegyük be a sütőbe, majd vegyük ki és keverjük hozzá a kókuszchipset és a kókuszreszeléket. 5-10 percre mehet vissza a sütőbe – vigyázzunk, nehogy túlpiruljon a kókuszchips.
  5. Miután megsült, a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, anélkül, hogy hozzáérnénk – csak így marad ropogós a granolánk.
  6. Tároljuk légmentesen 2 héten át, és adjuk joghurthoz, tejhez, zabkásához.

cookieandkate

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top