Gasztro

Napi három kávé az igazán egészséges

A négy már sok. Új kutatási eredmények kávéügyben.

Napi három csésze kávé fogyasztásával még növekszik az ital pozitív hatása – derítették ki a Sao Pauló-i Egyetem kutatói 4400 ember vizsgálata során. Ez a napi három kávé segít tisztán tartani az artériákat, megelőzi a kalcium lerakódását és az érelmeszesedést, ezáltal megvéd a szívbetegségek kialakulásától. Négy kávé fölött már visszaesik a pozitív hatás, de a korábbi, kávéfogyasztással kapcsolatos kutatások ennél kevesebb kávéban határozták meg a napi egészséges mértéket.

Szemtől szemben, Al Pacino, Robert De Niro (forrás: InterCom)

Al Pacino és Robert De Niro kávéznak a Szemtől szemben című filmben (forrás: InterCom)

A kávé valószínűleg antioxidánsai miatt egészséges, nem a koffeintartalma miatt, a tesztalanyok ugyanis a felsorolt pozitív hatások tekintetében egyformán reagáltak a hagyományos és a koffeinmentes kávéra. A napi koffeinbevitel egészségügyi határértékét egyébként napi 400 milligramm (nagyjából négy csésze kávé) körül határozzák meg. Efölött megnő a vérnyomás- és érrendszeri problémák kockázata. (via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top