Gasztro

Ez Gwyneth Paltrow titkos carbonarareceptje

Az egészségmániás Gwyneth Paltrow végre hozzányúlt a szalonnához, és milyen jól áll neki!

Aki még nem tudná, annak elmondjuk, hogy az elmúlt évtizedben kevésbé sikeres színésznő, Gwyneth Paltrow élharcosa az egészséges étkezésnek. Ezért is meglepő tőle, hogy a könnyű esti ételeket felsorakoztató szakácskönyvébe egy egészen különleges étel is került. Ez bizony a carbonara.  „Ez az étel a tökéletes vacsi olyan estékre, amikor az ember lusta sokáig állni a tűzhely mellett. Ráadásul kényelmes, könnyű elkészíteni, és a hozzávalók (többnyire) minden háztartásban megtalálhatóak” – nyilatkozta Paltrow, akinek a választása azért meglepő, mert a carbonara hozzávalói kevésbé nevezhetőek könnyű élelmiszereknek:

– spagetti
– bacon (pancetta)
– tojás
– parmezán sajt

Paltrow a könyvében egyetlen hagyományos hozzávalót sem cserélt le csírákra vagy levelekre, pedig ez a szokása. Mindössze annyival bolondította meg a történetet, hogy a tojást nem a forró (de a tűzhelyről már lehúzott!) serpenyőben sercegő tésztához adja, hanem először egy nagyon picit beledobja egy külön serpenyőbe. Alig 5-10 másodpercre, amitől nem rántotta-, hanem krémesebb állagot kap a tojást, ezt keveri össze a sajttal, és adja hozzá már a tányérban a tésztához és a szalonnához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top