Gasztro

Húsvéti őrület: nyúl formájú vajat dobtak piacra

Kolbásznyúl? Ugyan. Vajnyúl!

Míg a cseheknél a kolbászból készült, zsírszemű húsvéti nyúl a menő, addig Nagy-Britanniában a sózott vajból öntött tapsifülesért őrülhetnek meg az emberek. Az egy fontba, 360 forintba kerülő vajkülönlegességet a Morrisons nevű élelmiszerlánc hozta forgalomba, ahol emellett húsvéti tojás formájú gigasajtot is lehet kapni.

Forrás: Mirror

A nyúl formájú sózott vajat Claire Jessiman gasztroblogger lőtte egy skóciai egységben, de sikerült elérnie, hogy se a sajttojást, se az olvadásra hajlamos húsvéti nyuszit ne tegye bele a kosarába. „Nagy volt a kísértés, hogy megvegyem őket, de végül le tudtam győzni” – mondta Claire a Mirrornak.

A vajnyulakat a hollandiai Buisman tejfeldolgozó cég készíti, s mint ahogy arra a lap rávilágít, azon a vidéken nagyon bejön az embereknek a háromdimenziós vaj. Olyannyira, hogy a cég termékei központi szerepet kapnak a húsvéti és a karácsonyi asztalokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top