Gasztro

Így készíts édes nyuszis sütit húsvétra!

Hozzávalók

A bevonathoz:6 kis csésze díszítő színes cukor, 35 dkg vaj, egy csipet só, 1 evőkanál vaníliakivonat, 3 evőkanál tej

A nyusziformához: 2 előre megsütött, kerek tortaforma, 1 és 1/4 csésze kókuszreszelék, 2 csomag boltban vásárolt biscotti, 1 tubus pink színű cukorbevonat, pár szem fekete-fehér és pink színű cukor a díszítéshez

Elkészítés

A bevonathoz: Keverővel keverd össze egy tálban a cukrot, vajat, majd add hozzájuk a vaníliakivonatot és a tejet. Addig keverd őket, amíg egy sima masszát nem kapsz.

A nyusziformához: Vágd félbe mindkét tortaformát, kend meg az egyik felüket a masszával, és illeszd őket össze. Mérj le kb. 10 cm-t a félkör alakú tortaforma tetejétől, és vágd le. A megmaradt nagyobb darab lesz a nyuszi teste, a levágott kisebb darabból pedig a videóban látható útmutató alapján alakítsd ki a nyuszi lábait, a füleit és a farkát.

Vond be az egész nyuszit cukormázzal és kókuszreszelékkel, majd a  videó útmutatásai szerint alakítsd ki a cukrokkal a szemét, száját, bajszát és pink színű festékkel a füleit.

Helyezd a nyuszit hűtőbe, és hűtsd legalább egy órán keresztül.

(Forrás: Foodnetwork)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top