Gasztro

Shaker, jeges víz, sonkalé, avagy tojáspucolás mesterfokon – videó

Itt a húsvéti menü utolsó felvonása: teszteltük a különféle tojásfőző és -pucoló technikákat. Klasszikus és unortodox módszerek következnek – változó hatékonysággal.

Azt már tudjuk, mi alapján érdemes a húsvéti sonkát kiválasztani, és a tormarengetegben is sikerült eligazodnunk. Azonban még valami hiányzik. Komoly kutatómunkával összeszedtük, hogy milyen megoldások lelhetők fel, amikkel könnyebbé tudjuk tenni a főtt tojás meghámozását. A tevékenység két fázisból áll, és mindkettőre több technika létezik. Az első a főzés, a második a pucolás. Alanyainkat egységesen langyos vízben raktuk fel, forrástól számítva 10 percig gyöngyöző vízben főztük őket, hiszen a húsvéti asztalon a keménytojás a legmutatósabb. Főzőközegből pedig háromfélét próbáltunk ki: a sima csapvizet, a jó alaposan megsózott vizet és a húsvétkor autentikusnak számító sonkalevet. 

Ami pedig a pucolást illeti, a klasszikus megoldás mellett két gasztrohacket is teszteltünk. Ha megnézitek a videónkat, garantáljuk, hogy ha esetleg a főzésnél el is csúszik valami, és mégsem omlik le a tojás héja pillanatok alatt, valamelyik hámozási technika biztosan meghozza a várt eredményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top