Gasztro

Ezért lett olcsóbb a tojás éppen húsvét előtt

Új erőre kapott a külföldi termelés, ez nyomja le az árakat.

Bár a tavalyi rovarölőszeres botrány miatt egy időre eltűnt a magyar piacról az importtojás, a külföldi termelés felfutásával újra tömegével érkeznek a dömpingárú termékek a boltokba, ez nyomja lefelé az árakat húsvét előtt – írta a Magyar Idők szerdán.

Csák Gyula, a Csabatáj Zrt. vezérigazgatója a lapnak azt mondta: a magyar termelők abban érdekeltek, hogy hosszú távon kiszámítható, biztonságos termelési feltételeket garantáló árak legyenek a piacon. Az áruházláncok húsvét előtti akcióival sem az a baj, hogy két hétre visszaesnek az árak, a valódi problémát az jelenti, hogy ez az év egészében hatással lehet az árak alakulására – tette hozzá. 

A húsvétnak kiemelt szerepe van a termelésben, az ünnep után ugyanis jellemzően esik a kereslet, így az árak is, ezért nagyon fontos a termelőknek, hogy ezt az időszakot jól zárják. A szakember szerint akkor lehet kiegyensúlyozottabb a tojásár az országban, ha a hazai termelés szinkronban lesz a belső fogyasztással – írta a Magyar Idők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top