Gasztro

Nagyot változott a tojás ára

A tojáspiacon két csúcsszezon van: a karácsonyi és a húsvéti. Mostanra több mint 10 forinttal is olcsóbb lett a tojás a karácsonyi időszakhoz képest.

Olcsóbb lett húsvét előtt a tojás karácsonyhoz képest. Akkor mérettől és a termelési módtól függően 42-60 forintot is elkértek darabjáért, de nem volt ritka a 60 forint fölötti ár sem. Most a legdrágább sem kerül többe 50 forintnál – írta a Népszava kedden.

A tojáspiacon két csúcsszezon van, a karácsonyi és a húsvéti, ilyenkor fogy a legtöbb abból az évi 223 darab tojásból, amit fejenként megeszünk. Ezzel egyébként uniós mezőny első felében vagyunk.

A négy kapható tojásméretből a magyar háziasszonyok a közepeset (M) részesítik előnyben, a legtöbb receptben is ez szerepel.

A lap felhívja a figyelmet, hogy tojásvásárlásnál érdemes a kilogrammos árat figyelembe venni, aki pedig hazai terméket akar vásárolni, keresse a tojásokon a HU jelzést. A piacokon a kistermelőknek ugyan nem kell jelölniük a tojást, de ki kell írniuk, hogy ki és hol termelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top