Gasztro

Furcsa, de mégis meglepően finom ízkombinációk

Próbáltál már fagyit sült krumplival enni? És az almás pitét chedar sajttal? Ha elsőre furcsa kombinációknak is tűnnek, az ízük páratlan. Legalábbis azok szerint, akik már próbálták.

Az amerikaiak nagyon élen járnak a furcsa ételkombinációkban. Bacon juharsziruppal vagy rántott csirke waffle-lel? Ezek a párosítások annyira hétköznapinak számítanak, hogy egy kávézó menüjén vagy sokszor az iskolai büfében is megtalálhatók. 

De vannak még ennél is furcsább kombinációk, amelyeknek az ízére esküsznek, akik már kipróbálták:

  1. Fagyi sült krumplival: elsőre borzasztóan hangzik, de a varázsát állítólag a sós és édes íz keverése adja
  2. Lekvár a hamburgerben: ez még egy egészen elfogadható kombinációnak tűnik, végül is sok sült húshoz is fogyasztunk gyümölcsszószokat
  3. Megsózott dinnye: azt gondolhatnánk, hogy a só kellemetlen utóízt hagy maga után, valójában azonban csak még jobban kihozza a dinnye édes ízét
  4. Almás pite egy szelet chedar sajttal: a szakértők szerint úgy a legjobb, ha frissen sült almás pitére rakjuk
  5. Avokádó csokival: némiképp ellensúlyozza a csoki magas kalóriatartalmát, ha egészséges avokádóval kombináljuk
  6. Chips a szendvicsbe: pár szelet ropogós chips képes feldobni az amúgy unalmas szendvicset

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top