Gasztro

Így készíts otthon tökéletes kávét!

Egyik reggel finom a kávé, másnap pedig nem érted, miért nem. A következő tippekkel mindennap ugyanolyan zamatos kávét kortyolgathatsz.

Egy amerikai professzor, Chris Hendon nemrég megosztotta az ízletes kávé titkát. Nyilvánvalóan a legjobb az, ha szemes kávét vásárolsz és te magad őrölöd. Ilyenkor ügyelj arra, hogy a hűtőben tárold a kávészemeket.

A másik fontos kritérium, amit sokan nem tudnak, a mennyire befolyásolja a kávé minőségét és ízét a víz keménysége, ráadásul a túl kemény víz vízkőképződéshez vezet. Sokan a palackozott, szénsavmentes ásványvízre esküsznek, de itt fontos ellenőrizni, mennyi ásványi anyag is van benne. És akkor még a víznyomásról nem is beszéltünk.

A kávészemeket legjobb frissen őrölni, de érdemes odafigyelni arra, hogy ne legyen se túl durva, se túl finom az őrlés, mert mindkettőnek megvannak a hátrányai.

Persze az sem mindegy, milyen géppel készítjük el kávénkat, nyilván egy jobb minőségű, nagyon teljesítményű darab jobb kávét fog adni, ha tudjuk kezelni, de megértjük azt, aki maradna a jó öreg kotyogósnál.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top