Gasztro

Amerikából jöttek, lángoló tésztát hoztak

Tésztavacsorára vágyott a három cserediák, de azt nem sejtették, hogy az elkészítéséhez víz is kell.

Senki nem születik szakácsnak, ez tény. De az azért viszonylag talán ritka, hogy három 20 év körüli nőnek lövése sincs, miképp kell megfőzni egy csomag spagettit. Az alábbi, burleszkbe illő történetet a 444.hu szúrta ki a Vice oldalán.

Firenzében történt nemrégiben, hogy három amerikai cserediák gondolt egy merészet, és úgy döntöttek, ha már Itáliában járnak, főznek egy finom pastát. Fel is tették a forró tűzhelyre az üres fazekat, és egy könnyed mozdulattal beleborították a tésztát, amitől persze az rögtön lángra kapott. A kétségbeesett diákok azonnal hívták a tűzoltókat, akik késlekedés nélkül a segítségükre siettek. A hírről értesülő olasz közönségtől persze kaptak hideget-meleget a lányok. „Menjetek vissza Amerikába hamburgert meg sült krumplit enni” – ilyen és ehhez hasonló vélemények záporoztak a közösségi oldalon.

Egy firenzei séf, Fabio Picchi azonban a pórul járt turisták segítségére sietett: felajánlott nekik egy ingyenes, 4 alkalmas olasz főzőkurzust a saját éttermében, hogy az alapokat rendesen el tudják sajátítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top