nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Magyarországra is megérkeznek a „csúnya” zöldségek

Magyarországra is megérkeznek a „csúnya” zöldségek

Üdvözlendő nemzetközi trendet szeretne meghonosítani hazánkban az egyik szupermarketlánc. A „nem hagyományosan szép” terményeket áprilistól lehet megtalálni a cég üzleteiben nyomott áron.
NLCafé
f Ajánlom

Tőlünk nyugatabbra már bevett dolog, hogy a szépséghibás, de ettől függetlenül természetesen ugyanolyan finom és egészséges zöldségeket-gyümölcsöket olcsóbban kínálják a fogyasztóknak, ezzel is csökkentve az élelmiszer-hulladék mennyiségét.

A szépséghibás termények épp olyan egészségesek, mint hibátlan társaik (Fotó: Tumblr)

Idén áprilistól pedig már az egyik magyarországi diszkontlánc üzleteiben is találkozhatunk majd a „csúnyaságokkal”. A girbegurba termények megvásárlásával a vevők a hazai gazdákat, termelőket támogatják. Az ilyen terményeket külön jelzéssel látják majd el.

„A magyar gazdaságnak stabil bevételre van szüksége annak érdekében, hogy fejlődhessen. Ezért is döntöttünk úgy, hogy átvesszük a másodosztályba sorolt, girbegurba zöldségeket és gyümölcsöket is a gazdáktól, elsőként a magyarországi diszkontláncok közül. Így nemcsak támogatjuk őket a fenntartható gazdálkodásban, de egyúttal a munkahelymegőrzéshez és -teremtéshez is hozzájárulunk Magyarországon” – fogalmazott Jens-Thilo Krieger, a Penny Market ügyvezetője.

Megosztás Facebookon