Gasztro

Literszámra itta az alkoholt, most úgy néz ki, mint Hulk

Ritka betegséget okozott a férfinak alkoholizmusa.

A 68 éves Tan 13 évesen kezdett el inni, de mire betöltötte a negyvenet, már több liter bort fogyasztott naponta úgy, mintha az víz lenne. Ennek természetesen meg is lett az eredménye. A férfinél nemrég ritka betegséget, Madelung-kórt diagnosztizáltak, melyet rendellenes, bőr alatti zsírlerakódás jellemez. Tan teste ezért tele van kitüremkedésekkel, főleg a nyaka és a vállai körül, amitől úgy néz ki, mint Hulk.

 

Az orvosok pár évvel ezelőtt azt mondták, aggodalomra semmi ok, kivéve, ha a betegség befolyásolni kezdi a légzést. Ez sajnos 2017 végén megtörtént, a jóindulatú zsíros lerakódások korlátozni kezdték a légutakat, és fájdalmat okoztak Tannak. A férfi nemsokára sebészi beavatkozáson fog átesni, melynek során leszívják a felesleges zsírt a testéről. Mindazonáltal az orvosok szerint a zsíros csomók újbóli előfordulása várható a jövőben, kivéve, ha Tan abbahagyja az ivást.

„A világon mindössze 400 eset van ebből a betegségből, közülük mintegy 200 Kínában” – mondta dr. Xiao Xuping, a Hunan Provincial People’s Hospital egyik orvosa.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top