Gasztro

Várd a tavaszt levendulás lattéval!

A harmonikus reggelek titka egy kellemesen édes, levendulás aromájú latte.

Bár a levendulaszezon még odébb van, egy kis csavarral a reggeli kávéddal is felidézheted a lilába borult levendulamezők illatát. A levendula nemcsak finom illatáról és gyönyörű színéről híres, hanem nyugtató és stresszoldó hatásáról is – így harmonikusan indíthatjuk vele a reggelt. És hogy hogyan kerül a tejeskávénkba? Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • szárított levendula 
  • fél csésze forró víz
  • 3 ek. cukor
  • lefőzött kávé
  • tej

Elkészítés:

  1. A levendulát áztasd forró vízbe, majd pár perc után szűrd le. 
  2. A forró vízzel keverd össze a cukrot, így egy kellemes levendulás szirupot kapsz.
  3. Tetszőleges mennyiségű szirupra önts kávét és tejet, majd élvezd azonnal a lattéd.

 

purewow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top