Gasztro

Ezzel az egy hozzávalóval úgy feldobhatod a rántottádat, mintha egy másik étel lenne

És nem a sajtról van szó.

Ahány ház, annyi rántotta. Vannak, akik egy kis tejjel verik fel a rántottának való tojást, mások tejszínnel gazdagítják, megint mások pedig szalonnazsíron sütik meg. Ha azt hitted, már minden lehetőséget kipróbáltál, itt egy új tipp: Worchester-szósz.

A leginkább a Bloody Mary koktélból és a különféle steakek kísérőjeként ismert mártás szardellából, fokhagymából, ecetből, vöröshagymából, melaszból és csilipaprikából készül, és az angolok például a húsleves gazdagítására is felhasználják.

A szósz hozzáadása után tovább gazdagíthatjuk. (Fotó: Pexels)

És hogy milyen lesz tőle a rántotta? Kicsit füstös, gazdag íze lesz, gyakorlatilag mintha egy másik étel lenne. Ha van otthon egy kis Worchester-szósz, a következő reggelihez akár ki is próbálhatod.

Forrás: Popsugar

Kiemelt képünk forrása: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top