Gasztro

Gyors, könnyű, finom: citromos-fokhagymás csirkefalatok

Ha időszűkében vagyunk, akkor ahelyett hogy egy egész csirkével bajlódnánk, próbáljuk ki a citromos-fokhagymás ízesítésű csirkecomb falatokat.

45 perc alatt tálalható, szuper ízletes citromos-fokhagymás csirkecomb falatok.

Hozzávalók:

  • 10-16 csirkecomb
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 ek. vaj
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 citrom héja
  • 1 ek. citromlé
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és hagyjuk pihenni fél órát
  2. Egy serpenyőbe melegítsük meg az olajat és a vaj felét, majd nagy lángon pirítsuk meg benne a csirkecombokat
  3. ezután csökkentsük közepes lángra a hőmérsékletet és időről időre átforgatva, fedő alatt pároljuk további 20-25 percig a csirkecombokat
  4. Ha a combok eléggé megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a maradék vajat, a fokhagymát, citrom héjat és citrom levet. Vegyük le a tűzről a serpenyőt és hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk a combokat, köretnek krumplipüré kiváló hozzá. 

(Forrás: Popsugar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top