nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Retrósüti-rajongóknak kötelező: így készül a Fanta szelet

Retrósüti-rajongóknak kötelező: így készül a Fanta szelet

Ez az a retró süti, amit nem lehet összetéveszteni semmi mással. Szinte rikítóan sárga teteje annyira jellegzetes, hogy már ránézésre érezzük is a szánkban az ízét.
NLCafé
f Ajánlom

Kakaós alaptészta, rajta egy réteg túrókrém, tetején pedig a korona, a citromsárga Fantával ízesített pudingos réteg – a retró sütik olimpiáján biztos, hogy különdíjat nyerne design kategóriában. 

retro fanta szelet sutemeny recept

Retró Fanta szelet (Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

Kakaós tészta: 

  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 3 db tojás
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só

Túrós krém:

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Fantás réteg:

  • 4 dl Fanta vagy Mirinda üdítőital
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 ek. porcukor

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk. Csomómentesre keverjük, és egy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Megosztás Facebookon