Gasztro

Így dobd fel az otthonról hozott ebédet

Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel a munkahelyre bevitt ebéd izgalmasabbá varázsolható.

1.Cukkinitészta. Cseréljük a tésztát a legtöbb bioboltban kapható, spagetti formájú cukkinialapra, és erre helyezzük a tészta feltétet. Nem csak egészségesebb, félig tészta, félig saláta jellegű ételt kapunk, de ebéd után nem is fogunk eldőlni az asztalunkon a jóllakottságtól.

2. Tedd izgalmasabbá az ebédedet! A Pinterestről számos kreatív ötletet meríthetünk, amivel feldobhatjuk egy kicsit az ebédünket.

Forrás: imgur.com

3. Csempéssz pár szelet chipset a szendvicsbe, így az amúgy csak egészséges hozzávalókkal telepakolt szendvicsedben is lesz olyan rész, amit várhatsz!

4.  Pakolj az ebéded mellé néhány, gyorsétteremből csempészett, kis zacskó mustárt vagy ketchupot, amivel mindig fel tudod  dobni a szendvicsedet.

5. Tömd tele az otthon elkészített wrapodat a szivárvány minden színével, hogy csak ránézned is jólessen! Paprika, paradicsom, uborka, retek, majonéz, sajt, sonka mind mehetnek bele.

6. Használj muffinformákat, hogy könnyen kezelhető és fogyasztható ételeket készíthess. Például mini quiche-t.

7. A salátádhoz külön kis műanyag üvegben szállítsd a dresszinget, így mire az ebédhez érsz, nem fognak úszni a zöldségek a létől, sőt szállítás közben sem folyik szét a táskádban.

8. Rétegezd egy átlátszó befőttesüvegbe a salátád hozzávalóit, így jó érzés lesz ránézni, mielőtt összekevered.

9. Csorgass a szendvicsedre vagy a pizzádra egy kis mézet, minden étel jobban esik egy kis édességtől.

10. Tölts meg egy termoszt a kedvenc leveseddel, így bármikor melegen láthatsz neki, és egy elfoglalt napon sem kell a konyhában bíbelődnöd a mikróval. 

(Forrás: BuzzFeed)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top