nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Vigyázz, ezért hizlal a kajapornó!

Vigyázz, ezért hizlal a kajapornó!

Ha lefotózod az ebédedet, többet eszel? Spoiler: igen.
NLCafé
f Ajánlom

Ha kidől egy fa az erdőben, és senki nincs a környéken, hogy tanúja legyen, attól még lesz hangja? A régi gondolatkísérletet egy kicsit továbbgondolva: ha reggeliztél valami szépet, de nem töltötted fel az Instára, attól még vajon megetted? – tehetnénk fel a kérdést ironikusan. Az Instagram tele van bloggerek, véleményvezérek, sztárséfek és hétköznapi emberek ételfotóival, profi beállításokkal, élénk színekkel, kompozícióként elrendezve.

A pluszlájkok pluszkilókat hoznak – így a fogyókúra mit sem ér

Az egészségtudatos életmód szakemberei szerint a kajapornónak megvan a hátulütője, hiszen sokan hajlamosak – szigorúan a fotó kedvéért – olyan dolgokkal kiegészíteni az étkezésüket, amelyek, bár a képen jól mutatnak, egy diétába biztosan nem illeszthetők be. A zabkása például kiváló, tápláló reggeli, ahhoz azonban, hogy fotón is tetszetős legyen, hozzá lehet adni néhány kocka étcsokoládét, egy kis görög joghurtot, mézet és diót a tetejére. Persze ha már ott van, akkor nyilván nem fogjuk meghagyni.

The moment when people post oatmeal and they’re like “kept it super simple today” and it’s like caramel chocolate, matcha toffee coffee oats with cocoa nibs, star fruit, bewitched peanut butter with bananas captured in the trees of Narnia 🤣💫 . In all seriousness, I’ve been guilty of this before! When you try to make your food extra pretty & overkill for the gram but really it’s way out of portion ❤️ More info below: . Lower cal oatmeal: 1/2 cup cooked steel cut oats 1/2 cup strawberry halves 1/4 cup blueberries 20g chocolate Cinnamon + stevia . Higher cal oatmeal: 1 cup steel cut oats 1 cup strawberry halves 1/2 cup blueberries 20 g chocolate 1 protein cookie Cinnamon + stevia . Inspired by @fit_pham . . . . #healthfood #oatmeal #cleaneatingforlife #oats #cleaneatinglifestyle #porridge #cleaneatingaddict #livinghealthy #cleaneatingdiet #cleaneatingjourney #cleaneatingrecipe #cleaneatingchallenge #cleaneatingideas #gettinghealthy #wholefood #veganbreakfast #healthybreakfast #realfood #peanutbutter #overnightoats #banana #cleaneats #cinnamon #chiaseeds #breakfast #blueberries #foodgram #strawberries #frühstück

A post shared by Amanda Meixner (@meowmeix) on

Legalábbis ezen a véleményen van Amanda Meixner fitneszguru, és az ide kapcsolódó posztjára érkezett kommentekből az derül ki, hogy mintegy félmillió követőjének szüksége volt erre a felismerésre. Az egyikük például így ír: „Annyiszor nem bírtam megenni az Insta-adagokat, de mindig azt hittem, hogy annyi egy normális porció.”

Vizet iszik és bort prédikál

Sőt, ahogy a posztból kiderül, sokan kizárólag a fotó kedvéért rakják össze az ételt, amit aztán meg sem kóstolnak. A kulcs persze itt is a mértékletesség: egy-egy alkalommal talán nem olyan nagy bűn egy tökéletesen megkomponált – és rengeteg extra kalóriát tartalmazó – Insta-finomság elfogyasztása, a legtöbbször azonban érdemes beérni a normál adagokkal.

Forrás: Metro

Kiemelt kép: Instagram/@cookfoodeveryday 

Megosztás Facebookon