Gasztro

Félrenyelte a csokitojást az ötéves gyerek, és megfulladt

Három éve történt a tragédia, de a gyerekét elvesztett anya idén is felhívja a figyelmet a csokitojásevés veszélyeire.

Az ötéves Sophie három éve nyelte félre a Cadbury’s cég Mini Eggs nevű csokitojását, és megfulladt. Az anyja próbálta ugyan kiköhögtetni vele a csokitojást, de ez nem sikerült. A nő most a közelgő húsvét miatt egy anyák által látogatott Facebook-csoportban hívta fel a figyelmet arra, hogy vigyázzon mindenki, milyen csokitojást etet a gyerekével.

A posztra sok válasz érkezett arról, hogy több gyerek is veszélybe került más csokitojások fogyasztásától vagy kifejezetten e termék miatt. Egy anya azt írta, évekig nem engedte az ikreinek, hogy ilyesmit egyenek, miután az egyikük ötévesen majdnem megfulladt tőle. Egy másik szülő arról számolt be, hogy csak a Heimlich-féle műfogással tudta kiköpetni gyerekével a veszélyes édességet.

A Mini Eggs gyártói annyit tehettek az ügy érdekében, hogy nagy betűkkel ráírták a csomagolásra  a „4 éven felülieknek fogyasztható” jelzést. (Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top