nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Nincs nála jobb magyar sommelier most

Nincs nála jobb magyar sommelier most

Angerman László lett Magyarország sommelier-bajnoka. Pezsgőfelszolgálásban, hibás borlap javításában, italajánlásban és dekantálásban egyaránt kiválóan teljesített.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Angerman László (Onyx étterem) nyerte el a Magyarország Sommelier-bajnoka 2018 címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében. A második helyen Tüü Péter (Arany Kaviár Étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl Zeltweg) végzett.

A bajnokság célja ismét az volt, hogy a magyar sommelier-k magas szintű, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérhessék össze tudásukat Magyarországon.

A döntőbe jutott három versenyző éttermi körülmények között, közönség előtt mérte össze tudását. A pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a döntős sommelier-k, akik borokat és különböző párlatokat is jellemeztek a zsűri előtt. A szakmai zsűri munkájában többek között Debreczeni Zita férje, Gianni Annoni (a Trattoria Pomo D’oro étterem vezetője) is részt vett.

 

Megosztás Facebookon