Gasztro

A legmegosztóbb retró termék, a Mese sajt

Vannak retró ételek és termékek, melyeket szó nélkül elfogadnánk ma is, van, amit egy percig sem sajnálunk, mert egyáltalán nem hiányzik, és van a Mese sajt, amiről már régen sem igazán tudtuk, hogy jó-e, vagy rossz.

Kevés bizarrabb dolog volt a 80-as években, mint a Mese csokis sajt, nem csoda, hogy nagyon megosztó volt: valaki vagy nagyon szerette, vagy nagyon utálta ezt a fura retró terméket. Ma már nyilván kevésbé lepődnénk meg egy ilyen párosításon, de le a kalappal a Tejipari Vállalat fejlesztője előtt, aki 30 évvel megelőzte a korát, és előállt ezzel a csokis sajttal. 

Sokan gondolni sem bírtak rá, mások kettesével majszolták – a szép kis autós matricákat viszont mindenki szerette, így ha véletlenül mégis volt otthon, akkor a matricát mi, gyerekek, gondosan eltávolítottuk, a sajt elfogyasztását viszont inkább a szülőkre hagytuk. Hosszú évekre kivonták a forgalomból, de aztán 2000 környékén újra piacra dobták, és bár akkor már sokkal nyitottabb volt a magyar közönség az új ízekre, a Mese sajt nem lett nagy siker. Most épp nem kapható, de a gyártó szerint bármikor újra bevethető, ha lenne rá kereslet.

retro mesesajt doboz

Retró Mese sajt (Fotó: Retronóm.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top