Gasztro

Húsvéti élelmiszer-razziát tart a hatóság

Ez a húsvét sem múlhat el anélkül, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ne tartana élelmiszer-razziát a sonkák, tormák és a tojások között.

Húsvét közeledtével idén is megtartja ilyenkor szokásos élelmiszer-razziáját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Mától kezdve egy hónapon át fokozottan ellenőrzik a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket.

Ez is érdekelhet Megnézem

A tavaszi szezonális mustra hagyományait követve a Nébih szakemberei idén is a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményekre, sonkákra koncentrálnak, de vizsgálják az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, mint ahogy a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket is.

Különös figyelmet fordítanak a szakemberek a húsvéti sonkákra

A hatóság az élelmiszerlánc-szemléletet érvényesítve a bárányok és nyulak szállítását is kiemelten ellenőrzi.

A húsvétkor kiemelkedő tojásfogyasztás miatt a szakemberek az értékesítésre kerülő tojásokat is figyelik. Azért lesz egy kis változatosság is a szokásos húsvéti ellenőrzésben, idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top