nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Pofonegyszerű minestrone leves 30 perc alatt

Pofonegyszerű minestrone leves 30 perc alatt

Nincs is jobb fegyver a mínuszok ellen, mint egy forró, vitaminbomba leves. A minestrone egyik előnye, hogy nagyon laktató, a másik, hogy baromi gyorsan elkészül!
NLCafé
f Ajánlom

Elvileg már csak néhány napot kell kibírni ebben a könnyfagyasztó hidegben, de addig is muszáj a létező összes módszerrel küzdeni a testhő megtartásáért. Ilyenkor jönnek csak igazán jól a melengető levesek, amik táplálóak is, finomak is, szóval csakis jól járhatunk velük. A felturbózott olasz paradicsomleves, a minestrone igazi klasszikus kedvenc, az alábbi verzió pedig becsszóra fél óra alatt elkészül!

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1 és 1/2 csésze apróra kockázott cukkini
  • 1 és 1/2 csésze vékonyra szeletelt répa
  • 1 csésze vékonyra szelt zellerszár
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 8 csésze zöldség alaplé
  • 1 és 1/2 csésze apróbb tészta
  • 2 konzerv hámozott, kockázott paradicsom
  • 1 konzerv vörösbab lecsöpögtetve és átmosva
  • 1 konerv fehérbab lecsöpögtetve és átmosva
  • 2 babérlevél
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított zsálya
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • 1 tk. bors
  • 2-3 csésze friss spenót
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek. citromlé
  • só és bors
  • friss, reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

  1. Egy nagy, hőálló edényben hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a cukkinit, a répát és a zellert, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
  2. Öntsük fel az alaplével, keverjük bele a a paradicsomokat is, szórjuk bele a kétféle babot és a tésztát, dobjuk bele fűszereket is.
  3. Forraljuk fel a levest, és hagyjuk bugyogni úgy 15 percig, míg a tészta megfő.
  4. Keverjük a levesbe a spenótleveleket, facsarjuk bele a citromlevet, és szórjuk meg a friss petrezselyemmel.
  5. A levest sózzuk ízlés szerint, friss parmezánnal bőven megszórva tálaljuk.

 

AverieCooks

Megosztás Facebookon