nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
A legmennyeibb vegán „húsgombóc” cukkiniből

A legmennyeibb vegán „húsgombóc” cukkiniből

Még egy olyan húsimádókedvencnek számító étel is elkészülhet finom, vegán verzióban, mint a húsgombócos spagetti! Mutatjuk a bizonyítékot.
NLCafé
f Ajánlom

Egy klasszikus olaszos tésztaétel vegán verziója következik, amelyben ugyanúgy ott vannak kedvenc olaszos fűszereink, hús helyett azonban zab, cukkini és csicseriborsó kerül a „húsgolyóba”. Tökéletes példa arra, hogy vegánként sem kell lemondani a klasszikus kedvencekről – elég egy kis kreatív átalakítás! 

Hozzávalók:

  • 1 konzerv-csicseriborsó átmosva és lecsepegtetve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze zab
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1/2 tk. só
  • 2 evőkanál élesztőpehely
  • egy 1/2 citrom leve
  • 1 nagyobb cukkini lereszelve
  • 1 liter fűszeres paradicsomszósz
  • 250 gramm teljes kiőrlésű tészta

Elkészítés:

  1. Robotgépben dolgozzuk össze a csicseriborsót, a fokhagymát és a zabot, míg krémes pasztát kapunk belőle.
  2. A keveréket öntsük át egy tálba, adjuk hozzá az élesztőt, a fűszereket és a citromlevet is. Tegyük hozzá a lereszelt cukkinit – ha a massza nem állna össze, adjunk hozzá egy pici lisztet vagy finomra őrölt zabot.
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A kezünkkel formázzunk kisebb golyókat, nagyjából 12-nek kell kijönnie belőle. 25 percig süssük a golyókat, addig főzzük ki a tésztát a dobozon található instrukciók szerint.
  4. Ha a golyók aranybarnára sültek, öntsük nyakon a fűszeres paradicsomszósszal, majd forgassuk bele a tésztát. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

 

MakingThymeForHealth

Megosztás Facebookon